DIY: Christmas Calendar

by - 7:11 μ.μ.


Γνωρίζετε τα Χριστουγεννιάτικα ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης;

Εμείς είχαμε αγοράσει ένα ξύλινο σπιτάκι με μικρά συρταράκια πριν χρόνια για την Μαριάννα, γέμιζα τα συρταράκια με μικρά καραμελάκια, σοκολατάκια & σε μερικά της έβαζα πολύ μικρά δωράκια. Πέρυσι κάθε πρωί είχαμε καβγά ποιος θα ανοίξει πρώτος το συρταράκι, ποιος θα πάρει καραμέλα και άλλα τέτοια ωραία, βλέπετε μεγάλωσε ο Ανδρέας & ήθελε να έχει τον πρώτο λόγο.
Φέτος πρέπει μάλλον να φτιάξω 2 ημερολόγια, δεν είμαι σίγουρη ότι με ένα θα μετράμε ήρεμα τις μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα.
Έκανα μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο & είπα να μοιραστώ μαζί σας μερικές όμορφες ιδέες, μπορείτε να βρείτε βέβαια και έτοιμα στην αγορά, αλλά τα χειροποίητα είναι αλλιώς.

Η πιο απλή κατασκευή μπορεί  να γίνει με πολύχρωμες κάλτσες τις οποίες θα κρεμάσετε με μανταλάκια από κορδέλα ή χρωματιστούς σπάγκους σαν γιρλάντα, αν έχετε & τζάκι θα είναι τέλεια.


Μια απλή & εύκολη λύση επίσης είναι να αγοράσετε χοντρή πράσινη τσόχα, να την κόψετε σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου & να κρεμάσετε πάνω αριθμημένα χάρτινα κουτάκια ή σακουλάκια ή ακόμη & υφασμάτινα πουγκάκια.
Ωραία ιδέα είναι τα σπιρτόκουτα & τα χάρτινα κουτάκια. Μπορείτε να τα κολλήσετε μεταξύ τους σε πυραμίδα, να τα κρεμάσετε σε κλαδιά, να τα βάλετε σε μια ωραία γυάλα.


Μπορείτε να αγοράσετε χάρτινα σακουλάκια και να τα κρεμάσετε σαν γιρλάντα με μανταλάκια ή να τα δέσετε σε ένα κλαδί δέντρου ή ακόμη πιο εύκολα σε μια συρμάτινη κρεμάστρα ρούχων που θα στολίσετε με κορδέλες.


Οι πιο δεξιοτέχνες μπορούν να ράψουν  πουγκιά, χωνάκια & ότι άλλο σχέδιο φανταστούν, από διάφορα υφάσματα, σε διάφορα χρώματα & να τα κρεμάσουν ή σαν γιρλάντα ή σε κάποιο πίνακα.


Πολύ απλές αλλά ιδιαίτερες κατασκευές είναι αυτές με τα κλαδιά & τις κρεμάστρες.


Υπάρχουν τόσες πολλές ιδέες & η μία πιο όμορφη από την άλλη που πραγματικά δεν μπορώ να αποφασίσω ποιο ημερολόγιο να φτιάξω.



Αφήστε την φαντασία σας, χρησιμοποιήστε κλαδιά, κρεμάστρες, κουτάκια, υφάσματα, κορδέλες ακόμη & χριστουγεννιάτικα στολίδια & είμαι σίγουρη ότι το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.


You May Also Like

4 σχόλια

  1. Πολύ όμορφες ιδέες
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/11/13, 2:34 μ.μ.

    όμορφα όλα! οι ιδέες με τα κλαδιά πρωτότυπες, δεν τις είχα ξαναδεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέλειο το θέμα σας !!! Μπορείς να διακοσμήσης τον χώρο σου με τόσα όμορφα πραγματάκια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή